ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ 03/11-11/11/2018

Ματέρα, Ρήγιο, Κατάνια, Συρακούσες, Ορτυγία,  Ταορμίνα, Ακράγας, Παλέρμο, Μονρεάλε, Κεφαλού, Στερνατία, Αλμπερομπέλλο.

1η μέρα: ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΠΑΤΡΑ – ΕΝ ΠΛΩ  Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΜΠΑΡΙ – ΜΑΤΕΡΑ – ΡΗΓΙΟ  Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι και αναχώρηση για το Ρήγιο. Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε τη Ματέρα που απέκτησε διεθνή φήμη από την αρχαία πόλη Σάσση Ματέρα, που σημαίνει «Οι πέτρες – σπηλιές της Ματέρα», σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια από την προϊστορική περίοδο. Στην περιήγηση μας θα δούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Παρθένου με τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Πέτρου. Το ιστορικό κέντρο της Ματέρα έχει ανακηρυχτεί από την Unesco, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Ρήγιο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Untitled attachment 00013-1

3η μέρα: ΡΗΓΙΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ  Μετά το πρωινό  θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, για να δούμε τους ξακουστούς «Πολεμιστές του Ριάτσε», δύο μοναδικά αρχαία ελληνικά μπρούντζινα αγάλματα. Αφού περάσουμε το στενό της Σκύλας και της Χάρυβδης αναχώρηση για το Παλέρμο. Διασχίζοντας τη Βόρεια Σικελία, θα φθάσουμε στη γραφικότατη Κεφαλού, όπου θα επισκεφθούμε την Πιάτσα Ντουόμο και τον Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Αργά το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα και διοικητική έδρα της αυτόνομης περιοχής της Σικελίας: το Παλέρμο, στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Παλέρμο.  Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τον λόφο του Μονρεάλε, όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός (6.000 τ.μ.) με τα θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Επιστροφή στο Παλέρμο. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι –έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της–, και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιτριβάνι της Ντροπής» και το μέγαρο της Γερουσίας, την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά, το θέατρο Μάσιμο και την πλατεία με το Πολυθέαμα Γαριβάλδη. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Untitled attachment 00013-2

5η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΑΚΡΑΓΑΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τον Ακράγαντα (Αγκριτζέντο), μία από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της Μεγάλης Ελλάδας, όπου μας περιμένει ένα εκπληκτικό θέαμα στον αρχαιολογικό χώρο της «Κοιλάδας των Ναών». Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τον Ναό της  Λακινίας  Ήρας και θα συνεχίσουμε με τον καλοδιατηρημένο Ναό της Ομόνοιας, του Ηρακλή, του Ολύμπιου Δία, των Διοσκούρων και του Ηφαίστου. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Κατάνια, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. Untitled attachment 00013-4

6η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τις Συρακούσες. Ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης, όπου θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το «Αφτί του Διονύσου» στα Λατομεία του Παραδείσου, το αρχαίο θέατρο, το Νυμφαίο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό –μετατροπή του αρχαίου Ναού της Αθηνάς σε χριστιανική εκκλησία–, τη Βασιλική της Σάντα Λουτσία με τον αριστούργημα του Καραβάτζιο «Η ταφή της Σάντα Λουτσία», και θα καταλήξουμε στην Πηγή της Αρέθουσας με τους παπύρους μέσα στο νερό. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Κατάνια και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Untitled attachment 00013-5

7η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ –  ΜΕΤΑΠΟΝΤΙΟ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ   Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα (ελ. Ταυρομένιον), με θέα το Ιόνιο. Τόπος καλλιτεχνών, μποέμ και συγγραφέων, τόπος έμπνευσης και ρεμβασμού, η αρχαία αποικία των Ναξίων ασκεί ακαταμάχητη έλξη στον επισκέπτη. Περνώντας την Πόρτα Μεσσίνα, θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, που αποτέλεσε έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου (1410), το αρχαίο ελληνικό θέατρο, με πανοραμική θέα στη θάλασσα και την Αίτνα, και διαμέσου της Κόρσο Ουμπέρτο, θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού.  Αναχώρηση για την πόλη του Τάραντα . Η μοναδική αποικία Σπαρτιατών στη μεγάλη Ελλάδα, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την παλιά πόλη, τον μοναδικό Αρχαίο Ελληνικό Ναό, την κυλιόμενη γέφυρα και το κάστρο των Ισπανών κατακτητών. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας , δείπνο & διανυκτέρευση .

Untitled attachment 00013-6

8η μέρα:  ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – ΜΠΑΡΙ  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη σε κάποια από τα  Ελληνόφωνα χωρία του Σαλέντο, που ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι μιλούν την διάλεκτο «Γκρίγκο», που η προέλευση της χάνεται στα βάθη του χρόνου. Αναχώρηση για το Αλμπερομπέλλο το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια του με τις χαρακτηριστικές τους πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές τους από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με αποτροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.). Αργά το απόγευμα άφιξη στο Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω.

9η μέρα: ΠΑΤΡΑ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Πάτρας.  Επιστροφή στο όμορφο νησί μας με το απογευματινό πλοίο της γραμμής με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ: 595€

 

Περιλαμβάνονται :

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ζάκυνθος – Κυλλήνη – Ζάκυνθος.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα – Μπάρι – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με w/c και ντουζ.
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • 1 διανυκτέρευση στο Ρήγιο, Hotel Albanuova Reggio Calabria 4*.
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Παλέρμο, Ibis Styles Palermo 4* ή εφάμιλλο.
 • 2 διανυκτερεύσεις στην Κατάνια, Hotel Villa Del Bosco 4*
 • 1 διανυκτέρευση στον Τάραντα, Best Western Hotel Ara Solis 4*.
 • Πρωινό καθημερινά(εκτός πλοίου).
 • 2 Δείπνα στην Κατάνια και 1 δείπνο στον Τάραντα.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο ανωτέρω πρόγραμμα.
 • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κ.τ.λ
 • Φόροι διανυκτέρευσης ( Ρήγιο: 2,5€ /άτομο/βραδιά, Παλέρμο:2€/άτομο/βραδιά, Κατάνια: 1,5€/άτομο/βραδιά)
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

➢ Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

➢ Σημείωση: Επιβάρυνση μονόκλινου 155€

➢ Σημείωση: Επιβάρυνση καμπινών aller et retour (ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ) 85€ κατ’άτομο σε 2κλινη εξωτερική, 75€ κατ’άτομο σε 2κλινη εσωτερική, 45€ σε τρίκλινη εσωτερική, 55€ σε τρίκλινη εξωτερική & 35€ σε τετράκλινη εξωτερική.

Τηλ. Επικοινωνίας- Κρατήσεων: 693 731 8258

Με εκτίμηση, 

1